Středa 3 (25.3.) - 2. školní den



Dnes pro mě proběhl první "ostrý" den v nové školičce. Bylo to docela milé a proběhlo to podle standardního schématu. Noví spolužáci se nejdříve představovali mě a pak já jim. Směska mládí z celého světa. Bohužel tam pro mě chybělo tak příjemné překvapení, jako byla ta Slovenka v Aucklandu. Kdo mě zná ví, že prohlašuju, že slovenčina je pro mě nejkrásnější řeč na světě, a pokud ji pronáší ještě k tomu kráska, jako byla ta v Aucklandu, tak Čech mého ražení docela normálka taje. Docela na ni vzpomínám, navíc mi připadalo, že ví za čím jde. Opravdu byla fajn. Slovákům i celému slovanstvu dělala na druhé straně zeměkoule čest.

Ve školičce žádné problémy. Odpolední vyučování nemám zaplacené, možná o to požádám příští týden. Musím říci, že mi to "studium" přináší docela potěšení. Uvidíme jaké jiné aktivity si tu najdu. Bezcílné poflakovaní po městě mi tedy naopak žádné uspokojení nepřináší. Prozatím obavy o atak nudy opravdu nemám. Pokud by to přece jenom hrozilo, zaplatím si ty odpolední lekce.

Po škole jsem šel do Vodafone zjistit, kolik mám ještě volných MB (megabytů) datového přenosu. Taková sympatická holčina mi sdělila, že mi jich tam přihodila 500. Ptal jsem se jí jestli je to opravdu "free of charge". "Of course", odvětila. Chtěl jsem jí dát pusu, ale pak jsem si uvědomil, že by mi ten dárek mohla zase sebrat, tak jsem se jen ukláněl a děkoval. Když jsem však poslal SMS s dotazem, kolik toho prostoru mám, tak mi to nic nenavýšilo. Vrátil jsem se do byra, ale tam mi jiný klučina sdělil, ať si toho nevšímám, že mám skoro celý GB. No teda, že by mě to nějak uklidnilo! Nechtěl jsem tam vypadat jako přízemní strašpytel, tak jsem odešel se vztyčenou hlavou. Hned za dveřmi mi ale poklesla, Typická ulice Queenstownu                 protože mi v ní stále něco vrtalo.                                                            Park na pobřeží

Ve městečku jsem udělal pár fotek, nakoupil v obchoďáku a vyrazil na gondolu. Gondola je lanová dráha, která vede na horu nad městem. Dodávala ji firma Doplmayer, takže jsem si chvilku připadal jak na lyžovačce v Alpách. Vůbec mi ten Queenstown připomíná Švýcarské město. Obklopené horami, na břehu krásného, velkého jezera. Interlagen jako vyšitý. 

Déjà vu, mě pronásleduje čím dál víc. Vůbec nevím proč, vůbec se to nepodobá, ale ten vrchol, lépe řečeno konečná lanovky, mi připomínala Ještěd. Možná tím výhledem na město. Jinak je to všechno jinak. Řekl bych, že celé to město je centrem adrenalinových zábav. Bungee jumping, paragliding, terénní motorky a čtyřkolky, různé vodní a podvodní mašinky, lyže normální, lyže vodní, luge (kdo to nezná tomu to doma za mírný poplatek vysvětlím), lety helikoptérou, horská kola a spousta dalších větších či menších ztřeštěností a sportů, to je Queenstown. A nahoře na tom kopci mi to připadalo jako centrum toho všeho.

Tedy já jsem neabsolvoval nic (prozatím. Ono je to mimochodem docela drahé. Vyšel jsem dobrých 100 výškových metrů od horní stanice lanovky k místu odkud startují paraglidisté. Je to fakt krása, oni vyletí na odvrácené straně kopce a celou tu horu obletí a přistanou prakticky ve městě. Ptal jsem se na ten tandemový let, ale ono to obnáší 4 tisíce na naše superkačky. No uvidíme, když ale sleduji jak se mi tenčí konto a co mě ještě čeká, tak si adrenalin užívám i bez padáku.

 


Obletí horu a přistanou na druhé straně ve městě 

Vedle těch padáků tam byla rampa na bungee. Taky dráha pro taková speciální pro vozítka co náramně připomínala káry co jsme si jako kluci dělali z koleček od kočárku (nic mi neplaťte, tomu říkají luge - čili boby). Půjčovali tam horská kola a šlo si tam objednat lety helikoptérou. Možná ještě něco čeho jsem si nevšiml, třeba dát si páku s maorských kapitánem ragbyového týmu. To je jediné v čem jsem si jistý, že bych uspěl!

 

 

To chození nahoru dolů po tom kopci, mě docela unavilo. Po večeři už jsem nikam nešel. Sedím v pokoji u notebooku a nejdřív jsem řešil nějaké transakce mezi mnoha úvěry, které mám u svého bankovního domu a teď píšu deníček.. ..

Právě jsem skončil.......

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů
desna_foot