Pondělí 5 - Pomlázka na Novém Zélandu



Je deset dopoledne a sedím v útulné kavárně ve Westportu. Piju už třetí výbornou maxikávu. Až bude u nás touhle dobou, budou se naší vískou potácet první koledníci s pomlázkou v ruce. Tady jsem prozatím nikoho neviděl. Co není, může být! Jsem zvědavý z čeho tady pletou pomlázky, uvidíme.

Stlal jsem, prováděl ranní úklid v ložnici, volal Alence, hledal mailovou adresu na Tomíka Klímu a pak mu psal a konečně dopisoval včerejší den. Zabralo mi to spoustu času. Tuším v 6 bych už měl být na lodi do Wellingtonu. Z toho vyplývá, že končím a uháním. Chci ještě něco vidět a dorazit tam včas.

Ahoj Álois...

Je 18:13 a sedím v Pictonu v přístavu na lavičce vedle auta. Už jsme se měli naloďovat, ale na vstupní kontrole říkali, že se všechno tak o půlhoďku zpozdí. Řekl bych, že to bude víc.
Možná ne 1. řada už se naloďuje. Já jsem ve třetí tak mažu, ať nezdržuju.
Už sedím v jídelně trajektu. Další bod itineráře za mnou. Cestou do Pictonu se mi stále obtížněji dýchalo. Podle navigace mi ve Westportu v případě bezkonfliktní jízdy mělo zbýt asi 40 minut rezervy do odbavení na trajekt. Napadaly mě různé scénáře proč to nelze stihnout. Od píchnutého kola (to by se snad ještě zvládlo) až po havárii. Cestou jsem prosil autíčko ať drží. Není vybaveno ukazatelem teploty. Když je motor studený svítí modrá kontrolka. Pak zhasne a je utrum. V případě přehřátí se nejspíš rozsvítí červená, ale to jsem naštěstí neměl vyzkoušeno. Cesta vedla prudkými stoupáními a strach o teplotu jsem měl. Řešil jsem to obvyklou metodou. Stáhnout okénko a pustit naplno topení.
Dopadlo to dobře. Navigace mě nevedla po hlavní, ale přesně po pobřeží. S absolutní jistotou prohlašuji, že jsem se v životě, během jedné jízdy (min. 30 km), tak nenakroutil volantem. Doma se musím podívat na Google Earth.  Už jsem přestával věřit, že jsem si zadal správný cíl. Pak jsem si uvědomil, že když pojedu stále po pobřeží a oceán bude vlevo, tak do Pictonu musím dorazit i kdybych nechtěl.
Cesta se neuvěřitelně klikatila. Opravdu jsem se nahlas zasmál, když jsem se jednu chvíli podíval na navigaci a tam viděl tak dokonalou sinusovku, že by ji takovou nevkouzlil ani nejdokonalejší generátor kmitů.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů
desna_foot